contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciupercile Pleurotus Cu Mamaliga Fripta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un deliciu total! Ciupercile Pleurotus constituie un aliment foarte indicat in alimentatia omului. Au un continut ridicat de proteine, fiind aproape un inlocuitor al carnii.


Ingrediente (pentru 2-3 persoane):
- 500 grame ciuperci Pleurotus
- 3 linguri ulei de masline
- 150 grame malai
- 500 ml apa
- 1 capatana de usturoi, plus 5-6 catei
- putin patrunjel verde
Preparare:
Mamaliga - trebuie sa o faceti de dimineata, daca vreti sa mancati la pranz. Cand se pune la fript, trebuie sa fie rece.
Intr-un ceaun se pune apa (500 ml) si se adauga sare. Cand incepe apa sa fiarba, se pune in ploaie 150 grame de malai, amestecand. Se lasa la foc mic circa 7-10 minute. Mamaliga rezultata se rastoarna pe un tocator si se intinde (sa aiba o grosime de 1 - 1,5 cm). Se lasa la racit, apoi se decupeaza si se pune intr-o cratita (una cu 1 lingura de ulei de masline) pe aragaz, la fript.

Se curata de coaja ciupercile si se spala. Trebuie sa le taiati pe lung, fasii, sa le sarati si sa le puneti intr-un vas de yena. Le stropiti cu 2 linguri de ulei de masline. Capatana de usturoi se taie pe jumatate si se adauga langa ciuperci. Se introduc in cuptorul incalzit la 180 de grade, timp de 45 minute.
Se piseaza cei 5-6 catei de usturoi, se adauga putina sare si o cescuta de apa. Compozitia rezultata se varsa peste ciuperci, in momentul in care le scoateti de la cuptor.

Este foarte simplu de pregatit! O mancare hranitoare!


Mai multe despre beneficiile consumului de usturoi gasiti aici.

Pentru a citi beneficiile consumului de ciuperci Pleurotus intrati aici.

Dupa ce o sa cititi materialele indicate, cu siguranta o sa introduceti in alimentatie consumul saptamanal de ciuperci.