contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clafoutis Cu Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O prajitura delicioasa, cu cirese din copacul propriu si personal. Ingrediente pentru o tava nu prea mare:

  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 litru de lapte
  • un pic de sare
  • 30 g unt
  • 600 g cirese fara simbure
In vasul de la mixer, am zbatut bine ouale impreuna cu zaharul, apoi am adaugat faina cernuta mixind incontinuu, sarea si laptele (ingredientele puteti sa le puneti toate o data si apoi sa mixati). Compozitia este destul de lichida.
Preparam tava, adica o ungem bine cu unt, rasturnam compozitia si bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 grade cca 10-15 minute. Cind vedem ca aluatul incepe sa se intareasca un pic pe fundul tavii, distribuim ciresele (partea de deasupra trebuie sa fie destul de molcuta), bagam tava in cuptor, ridicam temperatura la 180 de grade si lasam timp de cca 30-35 de minute, depinde mult de cuptor. Cind vedem ca prajitura incepe sa se coloreze la suprafata, scoatem tava din cuptor. In reteta originala spunea ca trebuie scos clafoutis-ul din tava si lasat sa se raceasca, eu l-am lasat in tava, pentru ca mi-era frica sa nu se rupa. Servim caldut sau rece, e foarte gustoasa, o aroma dulce-acruta...iar consistenta e ceva in genul grisului cu lapte cind se intareste, nu stiu cum se explic mai bine.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com