contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clasificarea Si Cunoasterea Carnii De Vaca – Din Invataturile Doamnei Comsa (partea I)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Doamna Comsa nu abordeaza decat subiectul carne de vaca. Poate o fi din cauza faptului ca e o carne mai dificila, cert e ca celelelte  carnuri nu sunt atat de atent studiate. In sfaturile ei, revine obsesiv cu recomandarea de a nu manca din carne imediat dupa taiere, sincer e cam singurul loc in care am citit un astfel de sfat, inca nu-mi dau seama daca e depasit au ba, oricum ce se vinde azi in galantarele macelariilor, nu cred ca provine  de la un animal taiat in aceeasi zi.


DSCF3340

“De mare importanta este de a sti si cunoaste calitatea carnii de vaca, caci numai atunci putem fi siguri de reusita mancarurilor si a fripturilor, ce vrem sa pregatim.
Carnea unei vaci sanatoase si mai batrana este de un colorit rosiu pronuntat si intretesuta de grasime, de un colorit galbui, iar a uneia mai tinere, grasimea este aproape alba si tare. Carnea de bivolita, e de un rosu particular, grasimea e alba; carnea aceasta nu e buna de nimic.
Numai carnea unei vaci ingrasate, anume pentru taiat este buna si gustoasa, pe cand carnea vitelor muncite si ingrasate nu este asa de buna, nici asa de nutritoare.
Sa nu intrebuintam niciodata carnea de curand taiata, ci sa o pastram vara o zi, iar iarna si 2 – 3 zile, ca sa inghete, devenind mai frageda, apoi batuta putin cu ciocanul de carne, o putem pregati.
Carnea din sfertul din`apoi al vacii, este intotdeauna mai buna si mai nutritoare, decat carnea din sfertul dinainte: pentru aceea carnea din sfertul dinapoi, este si mai scumpa de cat carnea din sfertul dinainte.
Rolada o alegem din muschii ce se afla pe coaste, sau din piept moale.
Figura (de mai sus) ne arata diferitele calitati de carne de vaca cu indicatiunea regiunei in care se gaseste, lucrul care trebue sa-l cunoasca fiecare buna menajera.”

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com