contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clǎtite Bǎnǎtene

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi s-a facut o pofta nebuna de niste clatite buneeeeeee, asa cum mancam numai la “Ana Lugojana”. Asa ca mi-am cumparat ingredientele ce-mi lipseau si am trecut la treaba. Au iesit niste clatite grozav de bune ! doriti si voi ?
Timp de pregatire: 90’
Ingrediente:
Pt clatite:
2 oua
200ml lapte
400ml apa mineral sau sifon
1lingurita esenta vanilie
50g zahar praf
400g faina
Umplutura:
500g branza dulce
8 oua
2 lingurite zahar vanilat
350g smantana dulce
350g zahar
150g stafide
50g unt
Mod de preparare:
Aluatul de clatite se face, mixand foarte bine ingredientele pt clatite, dupa care se prajesc rand pe rand in tigaia incinsa si stropita cu foarte putin ulei.Clatitele prajite pe ambele parti, le cladim una peste alta, pe o farfurie, pana terminam tot aluatul de prajit.
Intr-un bol, amestecam branza cu 2 oua intregi, 100g zahar, stafidele si 1 lingurita zahar vanilat.
Separam ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si zaharul vanilat ramas, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam smantana, amestecam bine si dam vasul, la o parte.
Umplem clatitele, rand pe rand, cu amestecul de branza, le impachetam si le asezam in tava unsa in prealabil cu unt. Deasupra lor repartizam restul de unt in bucatele.
Turnam peste clatite, crema de galbenusuri si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 10’.
Intre timp, batem albusurile cu restul de zahar, pana bezeaua devine tare si se tine bine pe tel.
Scoatem tava cu clatite, intindem bezeaua deasupra si o dam dinnou la cuptor, la foc mic, pana bezeaua se caramelizeaza.
Se servesc ca atare, atat calde cat si reci.
Pofta buna!