contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Carne Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa cum deja stiti Gatiti sanatos ne-a invitat la clatidiada bloggerilor si ne-a rasplatit cu cate o tigaie pentru clatite.
Nu puteam rata o portie de clatite sanatoase asa ca ne-am pus pe treaba si am pregatit clatite cu carne si ciuperci.
 

 Pentru clatite avem nevoie de 300 gr faina, 3 oua, 200 ml lapte, 2 linguri ulei, sare, apa minerala

Pentru umplutura avem nevoie de 200 gr carne tocata de porc, 200 gr ciuperci, 1 ceapa, 1 lingurita boia dulce, 1/4 lingurita piper, sare, 200 ml suc de rosii, 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei

 Pentru sos: 200 ml suc de rosii, 100 gr mozzarella, 2 linguri smantana, sare, piper, patrunjel verde


Pentru umplutura calim ceapa taiata marunt in 2 linguri de ulei amestecate cu 2 linguri de apa. Adaugam carnea, ciupercile taiate marunt si boiaua. Lasam amestecul sa fiarba adaugand cate un pic de apa. Spre sfarsit adaugam usturoiul, sucul de rosii si condimentele.
 

 Pentru clatite mixam ouale cu sarea si uleiul. Adaugam faina si laptele. Adaugam apa minerala astfel incat sa obtinem un aluat subtire. Coacem fiecare clatita in tigaia  Fissler fara a adauga ulei la prajire.


Intre timp pregatim si sosul. Amestecam sucul de rosii cu smantana si condimentele. Le punem pe foc si cand incep sa fiarba adaugam branza. Dupa ce mozzarella se topeste lasam sosul sa se raceasca (la temperatura camerei).

Dupa ce am prajit toate clatitele, incepem sa le umplem astfel: 2 linguri de carne, 2 linguri sos si patrunjel verde.


 Le impaturim si le servim cu sosul de rosii si mozzarella.


Pofta buna!