contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Umplute La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Ingrediente:
Pentru clatite
- 500 ml bere blonda
- 2 oua
- faina cat cuprinde
- marar
- sare
- ulei

Pentru umplutura
- 600 g carne de pui tocata
- 400 g ciuperci
- 1 ceapa
- 100 ml smantana
- 1 pahar vin alb
- marar
- ulei
- sare, piper
Pentru sos
- 150 ml smantana
- 1 pahar cu vin alb
- 150 g cascaval
- 2 oua
Pentru uns tava
 2 linguri unt





Preparare:
Batem bine ouale cu berea si un praf de sare. Adaugam treptat faina, pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani, in care adaugam si mararul taiat marunt. Din aceasta compozitie pregatim clatite dupa metoda clasica.

Carnea de pui se condimenteaza si se pune in ulei incins sa se rumeneasca, apoi se adaucacepa si ciupercile taiate marunt. Se mai lasa sa se caleasca puti si se adauga vinul. lasam sa fiarba pana scade tot vinul.
Lasam sa se raceasca si adaugam smantana, amestecand bine.
Pe fiecare clatita punem doua linguri de umplutura si le impaturim ca pe sarmale.
Ungem o tava termorezistenta cu unt. Asezam clatitele una langa alta.
Amestecam smantana cu vinul si ouale, condimentam si turnam peste clatite. Radem cascaval deasupra si dam la cuptorul bine incins.
Sunt gata cand se rumenesc bine.
Se pot servi cu smantana alaturi de un vin alb!
Pofta buna!