contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coaste De Porc Si Paste Cu Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Facusem coastele in ideea de a le pune langa mancarea de cartofi din care mai am, dar nu mai am parjoale. Nu a iesit ce am gandit, ci altceva, asa ca mi-am facut si o mica portie de garnitura, asadar, pararam, mancare nesanatoasa, carne si carbohidrati, in portii de papusi.

Slide1

Ideea mea era una simpla de tot (si nu am fost in stare sa ma tin de ea): sa blansez coastele si sa le pun in cuptor cu condimente si mult pa si pusi. Ciuciu, ca am uitat carnea in apa pana a inceput sa se auda nitel sfaraind, asa ca am ontinuat coacerea pe foc, mai ales ca deja se colorasera nitel.

Deci ca sa redau si o reteta: am pus coastele in apa, le-am lasat pe foc pana a scazut respectivul lichid vital, am stins cu bere si vin, am condimentat cu fulgi de usturoi (tot trag sa ii termin, dupa parerea mea praful de usturoi nu are nici un gust), mult piper, sare, iutzica si putin cimbru.

Slide2

Am lasat sa se faca la foc mic, intorcand din cand in cand coastele, pana a ramas sos numai cat sa unga vasul. Lipicios si frumos mirositor. Coastele au iesit glazurate pentru ca, v-am spus, le-am lasat sa se friga nitel (le-am lasat o laie, le-am uitat) si a apucat sa caramelizeze glucidele de suprafta (in traducere libera asta inseamna ca daca nu auzeam ca sfaraie se si ardeau, da? dar vorbesc asa, ca jmekerii, maine poimaine ma apuc si fac musuri si spume ca e trendi).

Slide3

Garnitura cea mai simpla am facut-o din:

Slide4

Am pozat de aproape si nu va dati seama, dar va zic eu, am tocat varza foarte fin, jumatate din varzuca aia mica, mica.

Slide5

Am calit in ulei, am pus sare, mult piper, pastele fierte si am amestecat.

Slide6

Bun de tot.

Slide7

Mi-am servit o coasta cu garnitura aferenta si asta a fost.

Slide8

Si, daca am combinat alimente nesanatoase in opinia multora, proteina, grasime animala, carbohidrati si varzoase greu digerabile, am incheiat si cu un desert.

Slide9

Care dupa parerea mea e super gaselnita, sa faca straturi alternative de inghetata cu zgrumturi de ciocolata si vanilie. Si nici nu e scumpa. Stiu, contine prostii, blabla.

Voiam sa va scriu si cum se fac melcii, dar in alt episod ca se face ora de exploatat gazele din sisturile mele interioare, dar nu uit, ca am facut inca ceva nesanatos, din cauza lui Vladen, o sa vedeti mai tarziu. A, da, combinatia de coaste, paste, varza (barza, manz, branza, bursuc) e bestiala, nu incercati asa ceva acasa, ca va otraviti. Apropos, citesc des pe net cat de bune sunt chestiile raw vegane care chiar seamana cu (dupa caz) pateu sau, nu simti ca nu mananci carne, ma rog, din astea. Pai nu mai inteleg nimic, e cu dor de carne vegetarianismul asta? Mi se pare nitica ipocrizie sa vrei sa imiti cu orice pret carnea, daca ai ales sa o dai pe buruieni trebuie sa te bucuri ca NU are gust de carne. Eu, daca m-as reintoarce la vegetarianism as si cauta denumiri misto pentru preparate, nu tot: pateu sau snitele sau cotlete de vinete, pai ce e aia? Imaginatie nene, le-as denumi cumva, nemaiauzit, chelchesoz, mixtopasta, greenpaste, greenpeace, d’astea.

rororo