contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cocartau

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

P1080250

Fiindca tot facusem turnuletul de mamaliguta si mi-a ramas mamaliga rece de ieri m-am gandit sa fac o reteta de la bunica, ceva delicios si rapid.Deci, niciodata sa nu aruncati mamaliga rece de o zi, ea poate deveni ceva delicios.Prin zona bunicii mele , pe marginea Dunarii acest fel de mamaliga crocanta se numeste Cocartau(in transcriere fonetica KoKartzau) :) .Buna o facea prajita bine de tot in untura de porc incinsa, sub forma de puricei cum le spuneau mosii stramosii,, adica niste faramite crocante, eu insa am facut putin mai altfel Cocartaul meu darl-am numit tot asa in memoria bunicii.Practic am pastrat doar crusta crocanta dar l-am facut sub forma de turta.

Deci: ne trebuie 2 oua, 1 castronel de mamaliga rece de o zi,  niste branza tare si sarata faramitata bugarasi mici, un pic d eunt si ulei, cate o ligura  de fiecare si cateva feliute de slaninuta afumata.Pt.decor un pic de ardei Capia, eu ador acest ardei si -l folosesc mai la toate manacarurile.

Am faramita bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza.Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula  ca pe o omleta.Dupa ce s-a legat putin , am turant deaupra si ouale batute cu branza.Am mai lasat ceva timpc, vreo 7 minute cred, apoi am intors si pe partea cealalta.Eu am folosit sistemul de tigai Doubletta la care gatesc aproape orice.Acestea sunt 2 tigai suprapuse care au un sistem de prindere ce face sa poti intoarce mancarea in cealalata tigaie fara sa curga nimic.Am intors in cealalta tigaie si apoi am inlaturat tigaia de deasupra.Daca nu aveti , va sfatuiesc sa folositi o tigaie plata de omleta ca o plita, oricum e bine s afie un tuci ceva antiaderent.Cand intoareceti folositi o farfurie intinsa si o puneti deasupra si apoi rasturnati tigaia.In fine, s arevenim la Cocartaul neostru.Deci, am intors si lasam sa se rumeneasca si pe partea aceasta dar la jumate de timp caci aici e oul cu branza.Apoi scoatem frumos cu o paleta jumatate sau un sfert cat doriti s ornam deasupra cu feliute de slaninuta afumata si dacava place si cu ardei capia usor calit.Este delicoasa.

P1080245P1080244P1080246P1080247P1080248P1080249P1080252P1080256


Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro