contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cocktail De Vreme Rece: Eggnog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

_DSC2905

Afara frig –frigur, cum sade bine unei luni decembrie care se respecta, dimineata cetoasa, noaptea cetoasa, luminile de pe strada raspandesc prin pacla aure portocalii.  Cand pe asemenea vreme, o prietena pe care de mult n-ai mai vazut-o, se anunta, te apuca o pofta de speriat de pregatit ceva buuun cu care s-o ademenesti sa te viziteze si a doua oara. In primul rand, pentru incalzire, un cocktail mic micut dar voinic, o bautura traditinala pe baza de lapte si oua. Reteta o am din revista “"Secretele bucatariei”, am mai vazut si alte variante si mai…spicy dar asta mi s-a parut de cea mai potrivita, nici prea prea, nici foarte foarte.

Pentru doua portii, avem nevoie de: 200 ml lapte, 2 galbenusuri, 80 ml coniac, 2 linguri zahar, scortisoara sau nucsoara pudra pentru decor.

Adunam toate ingredientele cu exceptia nucsoarei sau scortisoarei in blender si le mixam cu nadejde. Varsam apoi amestecul intr-o olcica pe care o punem pe foc sa se infierbante. Musai sa stati de paza, rotind cu lingura, caci nu are voie sa dea in clocot. Fierbinte fiind, o turnam in pahare, presaram deasupra pudra de scortisoara sau nucsoara si o savuram pe o muzica de bon tonZâmbetCafea.