contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coniglio Alla Cacciatora Sau Iepure In Stil Vanatorec

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta este una de origine toscana dintr-o carte mai veche primita cadou. Ceea ce-mi place tare mult la ea e ca daca va ramane carne o puteti folosi in sandwich-uri sau o puteti marunti, adaugati ingrediente tipice chiftelelor si obtineti o bunatate extraordinara.

Ingrediente
- 1 kg carne de iepure
- 2-3 catei de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- 500 g pasata de rosii
- 50 g masline negre
- rozmarin
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
1. Taiati carnea in bucati potrivite. Incingeti intr-o tigaie cca 8 linguri de ulei de masline. Adaugati cateii de usturoi curatati si doua ramurele de rozmarin. Cand usturoiul este auriu, scoateti-l afara si adaugati bucatile de carne. Prajiti-le pe toate partile. Aveti grija si la rozmarin sa nu se arda pentru ca da gust amar mancarii. O data ce si-a eliberat aroma trebuie scos si el.
2. Dupa ce carnea s-a rumenit stingeti cu vin. Lasati sa se evapore alcoolul si adaugati sare, piper si rosii. Lasati sa fiarba acoperit pana cand carnea se desprinde cu usurinta de pe os (1-1,5 ore) Adaugand apa fierbinte daca este cazul.
3. Cu un sfert de ora inainte de a opri focul se adauga si maslinele. Serviti mancare calda alaturi de o mamaliguta.
comentarii