contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cooking For Dummies, Lectia 3: Noodles Cu Să-quid Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am baut azi-noapte, asa ca nu va repeziti sa ganditi ca e o greseala. Daca vreti sa va intelegeti perfect cu doamna sau domnul care va serveste la masa in Thailanda, ar fi bine sa veniti cu lectia invatata, lasati accentul britanic deoparte si comandati simplu "noodles wit să-quid".
Intentionam sa repet reteta de la ziua mea (Rame, da, special pentru tine) dar nu am gasit creveti proaspeti la Tesco si din piata mi-e teama sa cumpar pe caldurile astea. Nu de alta, dar vreau sa mai gatesc si zilele urmatoare, nu sa verific curatenia din spitalele lor. Asa ca am cumparat squid / calamari si am incercat cu ei.
Calamarii i-am luat deja curatati, bafta mea, ca abia pot sa-i vad, nici nu imi imaginez cum ar fi fost daca trebuia sa-i curat. Ce a fost ciudat la ei, insa - aveau in interior o teava mica de plastic...nu m-am prins exact ce era cu ea, poate ca sa-i tina drepti, sa fie mai atragatori ochiului cumparatorului?
In fine, i-am spalat in zece ape, i-am taiat rondele si i-am mai spalat inca de vreo cinci ori ca sa fiu sigura. Am incins wok-ul cu doua linguri de ulei in el si i-am trantit acolo. Focul dat mai micut, ca am zis eu sa se patrunda bine (da, recunosc, e prima oara cand gatesc calamari si mai recunosc si ca pana in decembrie 2009 nu am pus gura pe asa ceva ca aveam prejudecati). Nu se fac la fel de repede precum crevetii dar nici nu iti ia o viata. Se albesc la inceput si apoi incep sa se rumeneasca. Cam atunci sunt gata.
Noodles, adica spaghetele alea de orez NU SE FIERB! Se fierbe apa si se toarna pur si simplu peste ei, se lasa trei minute si gata. Se scurg bine. Nici nu e nevoie ca la pastele din faina sa ii clatesti. Sunt perfecti doar asa.
I-am calit si pe astia in wok timp de un minut, cu putin sos de soia in loc de ulei.
Legumele - numai ardei gras, taiat feliute subtiri si o ceapa mica tocata marunt. Le-am perpelit un pic in wok, la foc mare, cu o picatura de ulei, cateva de sos de soia si cateva de sos de peste. Doua minute, nu mai mult, ca ardeii, dupa cum am zis si altadata, lasa foarte multa apa si se si flescaie si nu mai au niciun gust.
Amesteci totul in farfurie si gata, ai noddles cu s

ă-quid si legume. Poti sa servesti thai style, cu rondele de castraveti pe marginea farfuriei si cu o jumatate de lime, in caz cel care mananca gateste combinatia un pic prea gretoasa.


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com