contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornulete Cu Nutella

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









Cornulete rapide si fragede, astea vor fi pentru micul dejun de miine dimineata... daca rezista in fata mincatorilor... 
Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 125 g iaurt
  • 50 g zahar
  • 8 g praf de copt
  • un virf de cutit de sare
  • un pliculet zahar vanilat
  • nutella pentru umplutura
  • zahar praf pentru decorat
In vasul de la mixer punem toate ingredientele si incepem framintarea pina ce acestea s-au incorporat bine. Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si continuam framintarea, adaugind cite un picut de faina, pentru ca aluatul e cam lipicios. Impartim aluatul in 2-3 parti, depinde cit de mari dorim sa facem cornuletele, intindem aluatul frumos cu sucitorul ca sa-i dam o forma cit mai rotunda, taiem in 8 triunghiuri fiecare foaie (eu am impartit aluatul in doua, am intins aluatul cam mult si mi-au iesit cornuletele rulate de citeva ori... dar aici tine, de gustul fiecaruia...), punem cite o lingurita de nutella sau de care umplutura dorim, rulam si punem cornuletele in tava tapetata cu hirtie de copt. 
Bagam tavile, pe rind, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 20 de minute. 
Scoatem din cuptor, lasam la racit, pudram cu zahar si... servim... foarte delicioase... usor si rapid de facut.
Pofta buna !