contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornulete Si Fundite De Ricotta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

De ce le-am denumit asa ?! pentru ca sint facute din aluat cu ricotta si pot spune ca sint cele mai delicioase cornulete pe care le-am facut vreodata.
Ingrediente necesare:
  • 250 g ricotta
  • 300 g faina
  • 175 g unt
  • un pic de sare
  • nutella
  • magiun de prune cu napolitane de cacao
  • un galbenus de ou pentru uns
  • zahar pudra
Intr-un castronel destul de incapator, cernem faina, adaugam untul rece taiat bucatele, ricotta si sarea si incepem sa framintam cu minutele, pina vom obtine un aluat elastic. Daca vedem ca e un pic lipicios adaugam foarte putina faina (depinde foarte mult de faina).

Invelim aluatul intr-o folie transparenta sau intr-o punguta si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Dam drumul la cuptor la 180 de grade, iar cit timp se infierbinta trecem la confectionat cornulete. Luam cite o bucata din aluat si-l intindem cu sucitorul pe masa infainata, taiem forma care dorim sa le-o dam iar cind inchidem intii ungem un pic marginile aluatului, ca sa se lipeasca altfel riscam sa iasa compozitia din interior. Prima data am facut triunghiuri si cerculetele pe care le-am umplut cu magiun de prune in care am dat prin razatoare citeva napolitane cu cacao ca sa nu fie compozitie prea molcuta.
Deci... triunghiuri... acestea au fost unse cu galbenus deasupra si am presarat mac

cornulete umplute cu nutella

iar aici, fundite umplute cu nutella... si o fundita scoasa din cuptor, Isabella a spus ca sint stelute...

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam timp de 20-25 de minute, depinde cit de rumene le dorim si cit de groasa a fost foaia de aluat. Le lasam sa se raceasca bine si presaram deasupra zahar pudra.  In poza de jos va prezint si un triunghi din care se vede interiorul...
Delicioase... maninci un cornulet si uiti sa te opresti... (periculos de bune...




Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com