contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Cu Sunca

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cornuri pufoase si delicioase ,foarte usor de realizat, excelente pentru o gustare,
numai bune de luat la serviciu sau la scoala.

INGREDIENTE:

150 ml lapte, 1 lingurita zahar, 3 oua, 6 linguri ulei, 1 plic drojdie uscata, un praf de sare, aprox. 500 g faina, sunca sau parizer ,chimen

PREPARARE:

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care  se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat  si se taie triunghiuri potrivite care se ung cu ou batut cu sare si piper.Se aseaza pe fiecare triunghi cate o bucata de sunca sau parizer , apoi se ruleaza  aluatul de la baza spre varfuri ,dand forma de corn. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu chimen. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc aprox. 25 minute , pana capata o culoare rumena si frumoasa.

                    



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com