contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Costite De Porc La Gratar Cu Sos Bbq Si Sirop De Artar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Costite cu maple syrop glaze

In Vermont siropul de artar era foarte frecvent intalnit atat in deserturi cat si in retete mai serioase cum ar fi cele cu carne.

Aceasta reteta de costite cu sos BBQ foloseste putin sirop de artar care ii da intregii retete o aroma fenomenala. Daca nu gasiti sirop de artar(desi a inceput sa apara si in Ro in magazinele BIO si la Kaufland) puteti substitui cu miere.

Avem nevoie de:

  • 1 kg costite de porc
  • 3 linguri de condiment Memphis Dust (vezi mai jos reteta)
  • 1 cana suc de mere
  • 2 prize de sare
  • 2 lingurite de sos iute (sos care vine la borcan si e facut din ardei iute)
  • 1/4 cana sirop de artar


1. Aplicati Memphis Dust pe costite si apoi dati-le la frigider peste noapte perntru a se marina.

2. Adaugati intr-o folie de aluminiu sucul de mere si costitele, acoperiti si sigilati bine apoi puneti pe gratarul incins si puneti capacul. Daca faceti costitele in cuptor, dati la cuptor cam 40 de minute.

3. Apoi scoateti costitele din folie si mai dati la cuptor sau gratar inca 30 de minute sau pana sunt facute. (Timpul este aprox deoarece depinde de grosimea carnii si de cum este taiata).

4. Dupa ce ati scos costitele din folie, turnati sucul de mere intr-o tigaie, fierbeti pana ramane cam jumatate, apoi adaugati siropul de artar, pana incepe sa faca spuma. Dati focul incet si fierbeti pana sosul devine gros. Apoi adaugati sarea si sosul iute.

5. Ungeti costitele cu sosul obtinut intr-un strat nu prea gros. Mai dati pe gril sau la cuptor inca 15 minute pana sosul incepe sa fiarba si apoi serviti.

POFTA BUNA!!!

Condimentul Memphis Dust

[Aprox 3 cani-poate fi stocat intr-un borcan ermetic pentru mai multe utilizari]

Ingrediente
3/4 cana zahar brun
3/4 cana zahar alb
1/2 cana boia
1/4 cana sare
1/4 cana pudra de usturoi
2 linguri piper negru macinat
2 linguri de ghimbir uscat sau ghimbir proaspat razalit
2 linguri pudra de ceapa
2 lingurite rozmarin pudra

Se amesteca toate ingredientele. Ingredientele uscate se pot inlocui cu ingrediente proaspete dar gustul va fi usor diferit. In cazul in care folositi ingrediente umede stocati in frigider nu mai mult de 3 zile.

Condimentul se poate face si in cantitati mai mici impartind fiecare cantitate de ingredient la acelasi numar.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com