contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cosulete Crocante De Cascaval Cu Buline Colorate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un aperitiv aspectuos si colorat mai ales pentru cei mici!

Ingrediente si preparare:

  • 3 linguri branza
  • 3 linguri cascaval
  • 1 lingura pesmet
  • 1 praf de curry
  • 1 varf cutit de unt
  • pt.buline :ardei rosu, ardei verde, 1/2 ou fiert, 2 -3 rondele cartofi fierti , 3-4 rondele morcovas fiert sau sotat la aburi, cateva rondele din cascaval.

    am ras marunt branza si cascavalul, am amestecat cu pesmetul si untul,am dat un praf de curry.Am lasat putin la rece si apoi am strans cu degetele faramitele pana ce s-au tasat pe o forma ondulata de mini tarta.Am repetat operatiunea si mi-au iesit 2 forme.Le-am dat la cuptorul incins si le-am lasat sa se rumeneasca.Apoi se scot si se dau la rece.Se umplu cu buline de ardei colorati, albus si galbenus de ou si cartofi fierti cu sare.Puteti servi asa simpli sau amestecati bulinutele colorate cu crema de cascaval.

  •  

    Pt.crema de cascaval daca va hotrati sa serviti asa va trebuie:

    • 1 galbenus crud
    • 4 linguri cascaval ras
    • 1 praf de sare si piper
    • 1 praf de curry
    • 1 lingura faina
    • 1 ceasca de lapte de vaca
    • 1 lingurita de unt.
    • Aceasta se prepara astfel:

    Am frecat galbenusul cu untul si am adaugat jumatate din cascavalul ras foarte marunt.Am pus intr-o craticioar la bain marie, am lasat putin sa inceapa sa se topeasca cascavalul si untul amestecand cu un tel nemetalic.Am adaugat faina si imediat apoi latele cate putin, amestecand cu telul energic.Apoi am adaugat si restul de cascaval ras si iar am amestecat  mai adaugand lapte dupa caz.Eu am facut doar o portie asa ca o ceasca este suficienta.

    Crema de cascaval se poate servi imedisat calduta ca o supa crema cu crutoane din grisine si ou fiert, decorat si cu patrunjel cret sau o puetm folosi turnata peste bulinutele noastre colorate din cosuletul de cascaval.


    Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro