contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Impletit Cu Nuca Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:
(pentru 2 cozonaci):

1 kg faina
500 ml lapte + 5 linguri lapte pentru muiat stafidele
1 pachet de unt/margarina
50 g drojdie
400 g zahar
500 g nuca tocata marunt
100 g stafide
1 plic zahar vanilat
5 oua
1 praf sare
2 linguri cacao
1/2 lingurita scortisoara
2 linguri zeama de lamaie
coaja la o lamaie
2 linguri esenta de rom

PREPARARE:

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdie, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 -15 min. Punem stafidele la muiat in lapte cu 1 lingura de esenta rom.
Frecam galbenusurile cu zahar pana se devin ca o crema, adaugam zeama de lamaie, coaja de la lamaie si continuam sa amestecam. Batem si albusurile pana devin o spuma tare. Turnam apoi laptele cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia. Punem maiaua in faina si amestecam. Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de rom.

Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Presaram putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu).

Impartim aluatul in 4 bucati. Pe o planseta unsa cu ulei sau unt topit intindem aluatul. Peste acesta vom preasara nuca amestecata cu cacao si stafidele.

Rulam apoi aluatul si presam marginile pentru a nu iesi nuca. Impletim cate 2 role de cozonac si le punem in tava. Lasam inca 10-15 minute sa creasca, ungem cu ou, apoi dam cozonacii la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro