contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Lory

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga















Aluat

faina 1kg
zahar 200gr
galbenusuri 7 buc
razatura de lamaie
razatura de portocala
esenta de rom,vanilie
o lingurita de sare
lapte 450ml
unt 30 gr
drojdie proaspata 50 gr
ulei 100 ml

Crema

7 albusuri
25 gr cacao
50 gr nuca de cocos
150 gr zahar
esenta rom si vanilie
100 gr nuci macinate
200 gr alune prajite maruntite
50 stafide
200 gr rahat
un galbenus pentru uns deasupra
Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald. Se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale ,moale.Se lasa sa creasca bine ,apoi se adauga restul de faina ,galbenusurile batute bine cu sarea,zaharul,esentele iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica.Se adauga untul topit, uleiul si se mai framanta pana ce apar ,,besicute" pe aluat.Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.
Intre timp preparam crema:batem bine albusurile cu zahar adaugam cacao,nuca de cocos esentele ,stafidele si nucile cu alunele prajite si maruntite cu ajutorul robotului.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua,intindem bucata de aluat pe masa cu mana ,punem crema formata deasupra adaugam si bucatelele de rahat rulam si il punem la crescut ptr.30min in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il coacem la cuptor 45min la foc potrivit(timpul de coacere e in functie de cuptorul fiecaruia).

Articol recomandat de bucatareselevesele.blogspot.com