contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta este una simpla, insa necesita ceva timp.
Ingrediente:
1 kg faina
250 gr unt
250 gr zahar
3 linguri ulei
4 galbenusuri
zahar vanilat
coaja de lamaie
sare
esenta de rom
50 gr drojdie cruda
0,5 l lapte
nuca, stafide...(pentru umplutura)
Laptele se pune pe foc mic impreuna cu untul, zaharul, uleiul si sarea si se lasa pana se topeste untul.

Faina se cerne, se pune intr-un castron mare in ea se pun galbenusurile, un pic de sare, coaja de la o lamaie, zahar vanilat, esenta de rom. Se adauga apoi drojdia care a fost pusa in prealabil in lapte caldut cu o lingurita de zahar.

Se framanta toate, punandu-se laptele in care s-a topit untul, putin cate putin. Laptele trebuie sa fie caldut, nu fierbinte.
Se framanta foarte bine si se lasa la dospit 30-45 minute undeva la caldura.

Asa arata dupa ce a stat la dospit.
Se ia jumatate din compozitie, se intinde pe masa de lucru cu sucitorul se presara putin zahar si nuca macinata din belsug.

Se ruleaza si se pune in tava unsa cu putin ulei. Se da cu ou pe deasupra si se mai lasa la crescut in tava inca 30 min.

 Se dau la cuptor la foc mediu pentru 1 ora.


Este putin de munca, dar merita....
Pofta buna!

Articol recomandat de nainakitchen.blogspot.com