contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Iaurt Cu Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Timpul necesar pregatirii acestui desert revigorant este de cca 1 ora si jumatate.

Pentru 4 portii aveti nevoie de: 8 lamaie, 50 grame de zahar brun, 1 lingura cu amidon alimentar, 150 ml de iaurt cu putine grasimi, 1/2 lingura cu zahar pudra si inca 150 de ml de iaurt,dar cu aroma de vanilie. Pe langa aceste ingrediente, mai aveti nevoie de cateva frunze de menta pentru decor.

Prima data va revine sarcina de-a spala lamaile, de a le sterge cu un prosop de hartie, dupa care le taiati de asa maniera incat de le faceti un capac practic. Incercati sa vedeti daca lamaile raman dupa aceasta operatiune in picioare.

Lamaile se scobesc cu grija, pulpa de la 2 lamai se taie in cubulete mici, sucul se pastreaza si se scot semintele.

Sucul si miezul se amesteca cu zaharul.

Putin suc de lamaie se amesteca cu amidonul alimentar, sucul care ramane, impreuna cu bucatile de lamaie, se dau in clocot, dupa care se adauga amidonul alimentar dizolvat. Crema se mai da inca o data in clocot, dupa care se varsa intr-un vas si se lasa la racit.

Iaurtul dietetic se obtine cu o spuma, se adauga zaharul pudra in aceasta spuma. O parte se pastreaza pentru servire. Iaurtul ramas se adauga peste amestecul cu lamaie, impreuna cu iaurtul de vanilie.

Se toarna crema in lamai sis e baga in frigider pentru o ora. Iuartul dietetic ramas se pune deasupra, se decoreaza desertul cu frunze de menta si se serveste.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com