contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Ou -creme Anglaise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Fierbeti laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si batonul de vanilie.
Acoperiti si lasati sa se infuzeze timp de 5 minute.
Frecati galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si amestecul devine spumos.
Turnati treptat laptele peste oua, amestecand continuu.
Turnati compozitia intr-o cratita, puneti la foc mic si amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, aduceti spre punctul de fierbere, fara insa sa il atingeti!!!
Atentie, e foarte important sa faceti intocmai, pentru ca altfel crema se taie, se imbranzeste...cum am patit eu prima oara cand am facut-o! :)))
Este gata cand imbraca lingura si urma degetului ramane curata pe spatula.
Puneti intr-un castron pe care il asezati pe un alt vas plin cu cuburi de gheata.
Raciti amestecand continuu.
Pastrati la rece pana in momentul folosirii (2-3 zile)
E o crema absolut delicioasa, licoroasa...pe care eu am "folosit-o" cu mare succes la aceasta reteta: Mere coapte :)

 

 

 

Reteta recomandata de savalaura.blogspot.com