contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cremsnit

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In plina luna de vara, Catalina de la Kiss the Cook ne-a invitat, in cadrul provocarii "Dulce Romanie" sa ne reamintim cu drag un moment din viata noastra.
Eu am ales sa imi readuc aminte un moment dulce din copilaria mea. Imi amintesc cand mergeam la bunica mea si gaseam tavi imense (asa mi se pareau, privite fiind de ochii mici de copil) cu cremsnit.
Un cremsnit adevarat cu foi muncite obtinute din osanza si o crema buna din oua si lapte.
Din pacate bunica nu a reusit sa imi transmita minunea ei de reteta si am incercat de mai multe ori sa readuc gustul copilariei. Nu am reusit, decat sa obtin o copie mai saraca a celebrului cremsnit, dar a fost bun si asa.


Eu nu am muncit la foietaj, deoarece nu aveam nici macar ingredientul de baza: osanza. Asa ca am cumparat un pachet de foi gata facute.
Insa am pastrat crema, pentru care aveti nevoie de: 800 ml lapte rece, 6 oua, 250 gr zahar, 200 gr faina, 2 plicuri esenta de vanilie, 1 plic gelatina, un praf de sare, 3 linguri zahar pudra


Mixam intr-un bol galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si 300 ml de lapte. Restul de lapte il punem la fiert, In momentul in care laptele fierbe, turnam usor compozitia de galbenusuri. Fierbem crema pana se ingroasa amestecand constat. Lasam crema la racit.
Punem gelatina la hidratat timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, avand grija sa nu o fierbem.
Adaugam gelatina in crema calda de galbenusuri, amestecand bine.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in crema calduta.


Intindem crema peste una din foi. Sfaramitam a doua foaie si o presaram peste crema. Pudram cu zahar pudra si o lasam la rece cateva ore inainte de a o servi.


Pofta buna!