contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crossies Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Daca nu ati gustat pana acum asa ceva, va invit sa experimentati :P
M-am ghidat, initial, dupa o reteta desprinsa dintr-o revista de-a mea, sifonata rau ( o am de-acum doua decenii :D), in care aceste mici bunatati erau folosite drept ornamente pentru un tort (il voi face in viitorul apropiat :P), dar apoi am dat de linkul de pe Chefkoch, in care aceste "crossies" erau un pic mai complex croite...adica cu adaos de nuca de cocos, migdale... adica intr-un final (mai) yummy!!! :)))
In reteta mea se amestecau doar ciocolata si fulgi de ovaz/musli...bun si-asa ;)
Ingrediente: ( am super-injumatatit cantitatile :D )
- 150 g. ciocolata cu lapte
- 100 g. ciocolata neagra
- 50 g. fulgi de nuca de cocos
- 125 g. fulgi de ovaz (crocanti, cu stafide) sau cornflakes/musli
- 25 g. migdale (coapte si tocate)
Mod de preparare:
Se topeste ciocolata in bain-marie (nu va amagiti, n-am folosit nici de data asta din aia neagra, dupa cum se vede-n poza :D), se adauga nuca de cocos, fulgii de ovaz sau porumb ori musli "cu de toate" :P, si migdalele maruntite. Se amesteca totul foarte bine:

Se tapetetaza o tava cu hartie de copt si se unge cu ulei (cu pensula de bucatarie).
Se iau galuste=crossies :P, cu ajutorul a doua lingurite si se aseaza pe hartia unsa:

Se lasa la racit, si-apoi...se rontaie :))))
...desi a doua zi sint muuult mai bune :P

Rapid si delicios!!!!!!! :)

P.S. La mine-n revista zicea asa :P
- 100 g. ciocolata cu lapte
- 100 g. ciocolata amaruie
- 200 g. fulgi de ovaz sau musli
Modul de preparare e acelasi, asa ca va urez spor in prepararea ambelor variante!!!!!!!! :))
...iar aici mai aveti o idee ;)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com