contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cuburi Cu Lapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

La multi ani!... Un An Nou mai bun, cu sanatate si multe realizari!!... Pentru toti vizitatorii mei, cu mare drag....
De foarte mult timp vreau sa fac aceasta prajitura... In sfarsit am reusit (nu am gasit foile de pandispan care trebuiau, dar am luat unele mai mici). Multumesc Laura pentru aceasta reteta... cu un gust cu adevarat delicios...
Reteta am preluat-o si am preparat-o intocmai, de pe blogul Laurei
Ingrediente:
- un pachet foi de pandispan, de cacao
Crema de lapte:
- 1 litru lapte
- 100 g. amidon
- 4 linguri zahar
- 100 g. ciocolata alba
- 250 g. unt sau margarina la temp. camerei
- 150 g. zahar pudra
Glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati
- 5 linguri cu lapte
- 3 linguri cu zahar
- 150 g. unt sau margarina
Preparare crema de lapte:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. (eu am scos pe balcon pentru a se raci mai repede, dar am amestecat din cand in cand in compozitie pentru a nu face crusta deasupra)
Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte. (eu am adaugat crema de lapte in margarina mixata cu zahar, cate o lingura- am incorporat-o treptat)
Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.
Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.Intr-un pachet de pandispan sint 4 foi, deci am pus pe fiecare "ingredientele" expuse mai sus :)
Prima data am zis ca nu imi va iesi... mi s-au cam revarsat crema si glazura din prajitura... dar in final a iesit... Iar ce s-a revarsat ... nu mai era cand am vrut sa tai... se papase cu lingurita... :)
Ingredinete:
amidonul cu zahar amestecat cu lapte:
crema de lapte fiarta, inca pe foc:
ingredientele de glazura puse la bain-marie
crema de lapte racita si margarina mixata cu zahar pudra:

crema de lapte terminata de amestecat cu margarina /unt
glazura racita, inainte de a fi mixata:
dupa ce e mixata:
o foaie de pandispan pe care intindem crema de lapte

destul de dificil de intins glazura peste crema de lapte
initial nu credeam sa iasa ceva...
si totusi este ceva... greu de explicat in cuvinte... cat de buna poate sa fie...

Articol recomandat de dumitrufelicia.blogspot.com