contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cuina Banateana La Paprikatv

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dragii si dragele mele, ca sa vezi minune, in Cuina mea din Banat au sosit gosti (oaspeti) de seama. Au venit de departe, chiar din capitala, probabil atrasi de mirosul bucatelor care se gatesc aici, si, venind de la un asa de lung drum, erau si infometati, pentru ca mi-au cerut sa le pregatesc o Zupă de cocos cu Tăiţei de casă, o Păturată pe crumpi si, ca incununare a acestui meniu traditional, niste Clătite ca la Ana Lugojana, numai bucate la care dinainte au jinduit, vazandu-le aici, in Cuina virtuala.
Asa ca m-am stramutat intr-o Cuina reala, organizata in graba in avlia (curtea) sorei mele, la Remetea Mare, la doi paşi de Timisoara, pentru ca oaspeţii sunt producatori si cameramani la o televiziune in Bucuresti, de-i zâşe Paprika TV - aşa cum zâşem noi bănăţenii la prafu' de păprişi pisace de-l băgăm in oală şâ-i dă gust şi farbă la mâncare, de-aia ma gângesc că si televiziunea asta o fi una cu mult gust - şi m-am apucat degrabă de frământat si invârtit in oale.

Emisiunea a cărei găzdăriţa am fost eu s-a difuzat pe 12 septembrie in prima ediţie a unui ciclu numit Dicţionarul produselor traditionale.
Am intrat de curand in posesia inregistrarii, asa ca o sa v-o arat si voua, dorindu-va vizionare placuta.

 


Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com