contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Culoarea Iernii, Culoarea Dragostei

articol scris de adihtml blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


R E D  Christmas

Ce culoare are iarna? Nu, nu ma refer la albul zapezii. Ce culoare va vine in minte atunci cand va ganditi la iarna? Pentru mine iarna inseamna rosu. Nu stiu de ce dar nu vad o alta culoare mai potrivita. Contrasteaza atat de frumos cu albul zapezii! Rosu – culoarea dragostei. Si cu adevarat iarna ar trebui sa fie anotimpul dragostei.

Aaa, apropo de zapada! Ninge si la Tg Mures ca in basme! Cerul e innorat, gri-cenusiu si ninge marunt. Doamne cata liniste oferi cand ninge… Mi se pare ca timpul se opreste in loc, ca zgomotele nu mai sunt atat de puternice, ca totul se scalda in pace… Uf, cat de frumos e!


Dean Martin - Let it snow
Asculta mai multe audio Muzica

Sonnentor Santa's secret tea

Nu va fi vorba despre un concurs, precum aminteam ieri, si mai mult va fi o provocare, un indemn. Sper ca aceste randuri sa gaseasca rezonanta in sufletele voastre si sa actionati conform simtirii voastre.


Stefan Hrusca - Afara ninge linistit
Asculta mai multe audio Muzica

Nu in toate casele este caldura

Un cliseu deja demult cunoscut, auzit in permanenta la TV si la radio, amintit in ziare,  insa mereu actual. Desi nu ne simtim confortabil ascultand povestile de viata ale unor persoane mai putin binecuvantate material e un mare pacat sa le intoarcem spatele, sa ne rezemam confortabil in fotoliu si sa ne gandim ca isi merita soarta. Da, unii poate si-o merita daca e sa ne gandim ca nu fac nimic pentru a-si imbunatati soarta  insa altii, fortati de imprejurari si neavand pe ce se baza au ajuns ce-au ajuns: zdrenetele societatii, niste persoane demne de dezgust, respinse si resemnate. Insa in majoritatea cazurilor copiii sunt cei care au de suferit, ei sunt cei care nu au de unde deprinde un exemplu pozitiv.

In fiecare localitate, in fiecare oras si in fiecare judet al tarii exista persoane defavorizate care asteapta iarna cu groaza gandului ca nu au cu ce se incalzi, ca nu au ce imbraca si ce manca. Am auzit nu demult despre un baietel de 9-10 ani din zona Moldovei care a ramas singur acasa deoarece parintii au plecat la lucru in Spania. Era singur singurel iar vecinii mai aveau grija de el. Avea mana muscata de un cal si era bandajat. Intrebat ce isi doreste de Craciun, a raspuns: “Orice”. Similara este si situatia unei fetite din apropiere, care ramasa orfana de mama, a spus ca isi doreste “o mama, daca se poate, daca nu – orice.” Ti se rupe sufletul cand auzi aceste cuvinte, cand simti durerea din inima lor. Ramasi ai nimanui, ramasi singuri si tristi, rapiti de copilarie si fortati sa munceasca pentru existenta lor. Va intreb daca va e tot una sa ignorati sau sa ajutati.

In biserica in care activez s-a initiat o campanie “Copiii ajuta copii” in cadrul careia copiilor (cat si celorlalti membri ai bisericii) le sunt prezentate cazurile unor copii defavorizati din imprejurimi . Apoi copiilor doritori sa ajute le sunt oferite pusculite si sunt rugati sa stranga din economiile lor cativa banuti pentru copiii prezentati, urmand ca mai apoi sa mearga si sa imparta daruri acelor copii. S-au prezentat cateva imagini din campania de anul trecut, efectuata in Moldova. Nu va pot explica bucuria de pe chipurile acelor copii atunci cand isi desfaceau cadourile insa totodata nu am putut sa nu remarc socul si uimirea de care au avut parte copiii care au oferit darurile. Ei erau atat de obisnuiti cu jucariile, cu dulciurile si cu hainele incat li s-a parut stranie reactia acelora carora le-au oferit daruri. E un exemplu bun de urmat deoarece in acest fel reusim sa facem un copil sa zambeasca, sa se bucure de lucrurile simple ale copilariei insa totodata le putem arata copiilor nostri ca exista si copii saraci, care nu au conditiile lor. Implicandu-se chiar ei in oferirea daurilor, au parte de satisfactie sufleteasca si au sansa de a invata SA FIE OAMENI.

Nu va indemn sa faceti neaparat acelasi lucru insa va indemn ca in acest an sa lasam mai mult loc in lista noastra de cadouri si pentru cei care nu se pot bucura de belsug de hrana si caldura. Va indemn sa gasiti timp pentru a face o scurta vizita si pentru a bucura un suflet. Va indemn sa va lasati inima sa va conduca in acest demers. Nu uitati ca acum se spune ca sarbatorim nasterea Mantuitorului iar daca acceptam acest lucru in sufletele noastre acceptam si ceea ce El a spus si regasim intiparit in paginile Scripturii: Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit; am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine. (Matei 25, 35-36)

Initial am vrut sa organizez un concurs insa m-am gandit ca ar fi mai intelept sa folosesc acei bani pentru a ajuta pe cei care nu se pot bucura de iarna precum o fac eu. Nu vreau a dezamagi pe nimeni insa acest gand care m-a urmarit de cu seara si care a persistat in aceasta dimineata m-a indemnat sa cred ca nevoile altora primeaza in fata unor pachete simandicoase oferite simbolic catre alte persoane implinite deja material. Fara vreo urma de lauda insa in acest an abia astept sa ofer bucurie acolo unde lipseste cu desavarsire. Mi-ati bucura sufletul daca ne-am uni cu totii in aplicarea acestui plan frumos.

Isus s-a nascut pe acest pamant pentru mantuirea TUTUROR sufletelor, fara exceptii! Domnul sa va binecuvanteze eforturile!


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com