contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Am Scapat De Suzeta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sambata implinim o saptamana de cand micul Gogoshel (1 an si 11 luni, mare iubitor de suzeta) a scapat de ea (cam tarziu, ar spune unii - total de acord -, dar asta este o alta discutie)..yeay!!!


Eu am fost dintotdeauna impotriva suzetei (dar multe dintre principiile de dinainte de nastere se schimba pe parcurs)..mi-am propus sa nu o folosesc deloc..am rezistat cam 2 luni de la nastere sa nu ii dau deloc suzeta, dar, pe la 2 luni, intr-o dupa-amiaza, sotul m-a convins sa incercam suzeta, din dorinta de a avea cateva minute de liniste in casa...pentru Gogo a fost dragoste la prima atingere..s-a indragostit pur si simplu de suzeta..
Pe masura ce timpul trecea, mi-am propus sa il dezobisnuiesc de suzeta (nu ieseam niciodata cu suzeta la locul de joaca, o ascundeam mereu etc etc), dar nu am avut niciodata curajul propriu-zis sa o elimin total, pur si simplu incercam sa ii explic sa apelam la ea doar la somnic sau in momentele mai "grele"...mare greseala am facut..
Pe la 1 an si 10 luni am incercat sa ii tai suzeta..nu i-am taiat varful, ci pe verticala, astfel inca o mai putea suge)..i-am dat-o asa, taiata, nu ii placea deloc, sesiza schimbarea, spunea ca e "rupta", dar nu plangea dupa ea..am rezistat o zi cu suzeta "rupta", zi in care nu a cerut-o deloc, doar o tinea langa el...din pacate, am facut marea greseala sa apelez din nou la suzeta buna (am fost la o petrecere si facea "ravagii" pe acolo, iar eu am cedat)..
Dupa ce ne-am intors din vacanta de pe frumoasele meleaguri moldovenesti, mi-am facut curaj si am demarat marea operatiune de eliminare a suzetei...aveam un ragaz de 3-4 saptamani (in septembrie ma intorc la serviciu si Gogo va merge la cresa), asadar, acest intreval de timp ramanea singura portita..
Cum am procedat? I-am ascuns pur si simplu suzeta si i-am explicat ca are bubite in barbie din cauza suptului suzetei, ca medicul ne-a indicat sa facem pauza si sa tratam bubitele)..in fiecare seara avem si un mic procedeu de tratare a bubitelor, in care dam cu o crema fictiva pe barbie si tinem cateva minute un mic pansament acolo) si i-am spus ca vechea suzeta a ramas la....pisica! :) a fost primul animalut care mi-a venit in minte...
Si a functionat!
In primele 2-3 zile intreba foarte des de suzeta, reluam de fiecare data explicatiile de mai sus si incercam sa ii distrag gandurile de la suzeta..
Ce-i drept, au fost cateva zile pline de nervisori (specifici oricarei perioade de "dezintoxicare", de eliminare a unui viciu din viata noastra), dar ne tinem tare pe pozitii.
Sugestii
  1. Nu cedati si fiti consecvente! Consecventa e cheia succesului. Este atat de usor sa renunti la suzeta, pentru noi a fost mai usor decat mi-as fi inchipuit vreodata! doar ca nu am avut eu curajul sa incep mai devreme...
Copiii (oricat de atasati ar fi de suzeta) se descurca mai usor fara ea decat parintii..acum am ajuns la concluzia ca am tot amanat aceasta operatiune de eliminare a suzetei din viata noastra, mai mult din comoditate..a noastra, a parintilor.
     2. Alegeti o perioada in care sa nu apara deplasari, mari schimbari in rutina piticului. Eu am esuat la prima incercare..