contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Deshidratam Feliile De Portocala?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Anul acesta se poarta decoratiunile de Craciun naturale. Feliile de portocala deshidratate se uitilizeaza atat in bucatarie cat si ca decoratiuni pentru masa de Craciun ( puteti decora diverse platouri de aperitive, friptura sau peste), pentru impodobirea bradului sau puteti face o frumoasa coroana de pus in centrul mesei. Eu inca nu m-am apucat de decoratiuni dar usor usor imi pregatesc materialele asa ca astazi am deshidratat portocalele. Tehnica este extrem de simpla.

Pentru inceput spalam bine bine portocalele dupa care le stergem foarte bine si le taiem in feliute subtiri de maxim 1 cm grosime,


Before dehydration


Punem feliutele de portocala, daca doriti puteti folosi si lamai, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptor pe a doua treapta de jos in sus, la 40-50 grade, cuptor ventilat. Deshidratarea se va produce in 2-3 ore. Feliile de portocala se vor micsora in acest timp iar la sfarsit vor avea o suprafata mata. Le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet si sa se intareasca.


After dehydration


Daca nu avem cuptor electric le putem deshidrata pe calorifer!! Puneti feliutele pe o foaie de hartie de copt si apoi le asezati pe calorifer unde le lasati pentru 2-3 zile, intorcandu-le din cand in cand. 


Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/eibl/~3/z7_NGplHkZk/cum-deshidratam-feliile-de-portocala.html