contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Devenim Femeie Si Mama? Cum Devenim Tata?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei impreuna cu Catedra de Psihologie a Universitatii Spiru Haret Bucuresti si Asociatia Franco-Romana "Bebe Bienvenu" va invita la Workshopul despre Maternologie in perioada: 30-31 ianuarie 2010, Bucuresti.
Vor fi dezbateri legate de dezvoltarea psihica armonioasa a bebelusilor, despre posibile interventii, despre maternologie in general si ce schimbari ar fi de dorit pentru a preveni situatia destul de trista a multor copii din Romania.
-------------
Laurence Demaire, presedintele Asociatiei Franco-Romane "Bebe Bienvenu"
De 10 ani reflectez asupra situatei din Romania in privinta relationarii dintre parinti si copii. Din pacate urmele lasate de regimul Ceausescu sunt si aici la fel de numeroase si inca proaspete fiind exemplificate de urmatoarele date:
1. numarul foarte ridicat al avorturilor;
2. numarul de asemenea foarte ridicat al abandonurilor la nastere (nu sunt ele pe cale de a creste din nou?) 2481 in 2006, cifra oferita de dna. Nedelcu, subsecretar de stat, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului;
3. numarul mare al copiilor autisti, 30.000 in 2008, dupa Jurnalul National;
4. abondonul copiilor in propria lor casa, de catre parintii plecati in strainatate, in numar de 350.000, dupa estimarile Fundatiei Soros.
5. numarul mare al copiilor handicapati
6. numarul mare al copiilor maltratati;
7. sa nu uitam rata scazuta a natalitatii.
Studiul din ce in ce mai aprofundat al maternologiei arata ca toate aceste situatii sunt consecinta necunoasterii necesitatii nasterii psihice pentru fiecare fiinta umana. O alta nastere, care incepe odata cu nasterea fiziologica si se prelungeste pana la anii maturitatii. Aceasta necunoastere priveste practic intreaga populatie romaneasca, profesionistii parentalitatii in particular.

-------------
Acest workshop este deschis catre psihologi, studenti, psihoterapeuti, asistenti sociali, asistenti medicali, educatori, medici, viitori si actuali parinti si toti cei interesati de acest domeniu.
Evenimentul este creditat cu 10 credite de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
Pentru mai multe detalii si inscrieri , accesati:
http://register-project.no-ip.org/
www.roapp.ro
www.maternologia.ro


Articol recomandat de adriana-nana-blog.blogspot.com