contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Facem Maiaua

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am preferat sa fac un "how to" si pentru maia, pentru ca este o notiune folosita la toate aluaturile de pizza, paine sau dulciuri. Si cum aceasta e baza oricarui aluat, trebuie sa iasa bine si sa creasca pentru ca apoi aluatul sa creasca si sa iasa muuult :))



De ceva vreme folosim drojdie uscata, pentru ca e mai usor de pastrat decat cea proapata, si rezultatul final este la fel de bun. Desi pe ambalaj scrie ca nu trebuie dizolvata, am incercat o data cu ea uscata si nu a crescut prea bine aluatul, asa ca am decis sa incercam si sa o dizolvam. A iesit foarte bine si de atunci fac maia cu drojdie uscata la fel cum se face cu cea proaspata.
Folosim un bol micut sau o cana in care sa fie suficient loc sa creasca de 2 - 3 ori fata de cantitatea initiala.
Punem cata drojdie este necesara la cantitatea de faina pe care o folosim. Adaugam jumatate de lingurita de zahar, un praf de sare si 2 - 3 linguri de apa calduta sau lapte cald. Dizolvam ingredientele in lichid si ar trebui sa obtinem o pasta destul de moale, cam de consistenta unui iaurt. Adaugam 1 lingurita de faina, nu prea plina si amestecam bine, ca sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa avem o pasta de consistenta uniforma, nu trebuie sa fie tare. Daca vi se pare prea moale, mai puteti adauga putina faina.

Presaram faina deasupra, acoperim cu o farfurie si lasam la caldura, langa aragazul pornit. Nu e nevoie sa asteptam mult, pentru ca in 5 - 10 minute va "bate" in capacul pus, semn ca e gata si putem sa o folosim in aluat.






Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com