contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Sa Iesi Cu Un Vegetarian

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De obicei n-am timp sa bat netul in cautare de cai verzi pe pereti, si cu atat mai putin ma nimeresc pe site-uri cu sfaturi de viata (hate them to the bone!). Din intamplare, dintr-un link al unui prieten, am nimerit pe un astfel de site unde am gasit un articol ce mi-a luminat existenta, intitulat de la inceput atotcuprinzator: “Cum sa iesi cu un vegetarian”. Mi-am frecat repede palmele si mi-am zis ca am gasit in sfarsit raspunsul la dilema vietii mele, ca acum am sens, inceput si sfarsit, alfa si omega. Gluma la o parte, a fost ingrijorator. Primul sfat al tinerei editoare catre juna partenera a vegetarianului era sa-i gateasca cu carne, ca poate… o sa-i placa si renunta (n.a. la prostii). Scris cu intentii bune, articolul continua cu indrumari pentru gatitul cu peste (care, btw, e tot carne), produsele de soia de la supermarket, mancat in restaurante cu preparate mixte (veggie si omni), etc.

Mi s-a parut atat de superficial ca mi s-a ridicat parul in cap, si mi-am dat seama ca oamenii in continuare nu stiu cum sa se poarte cu vegetarienii. Da, este adevarat ca lucrurile au evoluat destul de mult fata de acum zece ani, cand matusa-mea imi fierbea carnea in ciorba si de la prima lingura, cand ma prindeam, dadea din gene nevinovata: “E de vaca, maica, e de vaca!”. De parca vaca ar fi fost o leguma.

Convingerea mea este ca n-ai nevoie de manual de instructiuni ca sa iesi cu un vegetarian; ai nevoie insa de suficient bun simt ca sa ii intelegi si respecti alegerea. Faptul ca pe tot felul de site-uri cu trafic mare apare propaganda separatista si mai ales neavizata (!) pe mine ma enerveaza, si pentru ca blogul meu e la mine acasa, imi permit ca macar aici sa spun lucrurilor pe nume. Ca sa iesi cu un vegetarian, nu trebuie sa faci nimic, decat sa fii tu insuti/insati – daca asta nu merge, trust me, nimic n-o sa mearga. Iar daca nu stii ce sa-i gatesti iubitului, n-ai decat sa dai un click pe blog. Carnea o pregatesti in alta oala. Atat.

Love veggies, love life.

Andie