contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Se Face Caramelul

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Eu fac caramelul in felul acesta de foarte mult timp. 
Nu este o reteta invatata dintr-o carte, cu tehnici speciale, este o reteta usoara si rapida.
Caramelul facut astfel se pastreaza cateva saptamani in frigider.

Ingredientele necesare sunt:
200 gr zahar
200 ml smantana pentru gatit cu 32% grasime

Punem zaharul intr-o cratita pe aragaz, la foc mediu. 
Amestecam bine cu o lingura de lemn si il lasam pana cand acesta incepe sa se topeasca si sa devina un lichid inchis la culoare si de consistenta mierii. 
 Este important sa lasi zaharul sa se topeasca in ritmul lui, fara sa-l scuturi si amesteci prea mult si fara sa dai focul mai tare. Numai astfel vei obtine un caramel uniform si bine facut.
Dupa ce tot zaharul este topit, tragem cratita de pe foc si punem smantana insa cu grija, astfel incat sa nu te arzi de la stropii de caramel care pot sa sara din cratita. 
Punem cratita pe foc din nou si amestecam bine pana cand caramelul este neted (cca 5-7 minute).
Cam asta este toata munca in a face caramel.



Se foloseste la waffe, roll cinnabon...si multe alte deserturi.