contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Tineti In Frau Pofta De Dulciuri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru unii este cat normal sa serveasca zi de zi dulciuri, si nu oricum, ci cat mai mult. De fapt, pofta de dulciuri ascunde ceva: grave dezechilibre ale organismului. Corpul nu are nevoie de zahar, de fapt zaharul nu este bun deloc, este un produs rafinat, fara pic de nutrienti, hrana pentru creier, manipulator al creierului. Este adevarat ca, ciocolata induce o stare placuta, gratie secretiei serotoninei, insa nu toate dulciurile sunt la fel. De fapt, doar ciocolata neagra, cu pudra de cacao in concentratie mare (de exemplu 80%) si unt de cacao indica un produs natural. A, si zaharul  sa fie in concentratie cat mai mica. Evident ca nu se intampla peste tot, de-asta ne si ingrasam, ca bagam numai prostii in noi.

Fructe, sucuri naturale si cereale integrale

Pofta de dulciuri trebuie tinuta in frau servindu-se mesele dupa un orar. La micul dejun se vor servi cereale integrale, care se absorb lent, previn mai usor foamea, si se descompun in sange in zahar.

Pe de alta parte, fructele sunt o sursa de zaharuri naturale. Consumati zilnic (3-5 portii) de fructe. Va recomand fructele intens colorate, bogate in antioxidanti, de exemplu fructele de padure. Fructele le puteti servi la micul dejun, impreuna cu cereale integrale si/sau iaurt. Si la pranz, ca si desert, mai puteti servi fructe, puteti servi cateva felii inainte de masa, pentru o digestie buna. Fructele se pot servi si la gustare, nu mai mult de un fruct. Iar seara trebuie evitate fructele.

In ceea ce priveste sucul de fructe, el este bogat in vitamine, dar nu trebuie sa le consumati zi de zi, caci au zahar si ingrasa.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com