contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga








Imi place foarte mult dovleacul copt si mai ales in prajituri. Din pacate, nu stiu din ce motive, toamna reusesc sa fac doar cate o reteta cu dovleac. De data aceasta am ales sa fac niste cupcakesi pufoasi si aromati.
Sper sa va placa si voua :) Puteti incerca si cheesecake-ul cu dovleac si caramel, facut anul trecut, care este formidabil.



Cupcakes:
140 g unt
2 oua
140 g zahar
140 g faina
1 lingurita praf de copt
Esenta de vanilie
150 g piure de dovleac

Frosting:
250 g unt
300 g zahar pudra
100 g piure de dovleac
2 linguri lapte

12 bucati

Mod de preparare:

Cupcakes:
Untul moale, ouale, zaharul, faina amestecata cu praful de copt, piureul de dovleac si condimentele se pun intr-un bol si se mixeaza impreuna pana se omogenizeaza totul.
Formele pentru muffins se tapeteaza cu forme din hartie si fiecare se umple 2/3. Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc pentru 12-15 minute, la temperatura medie. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.


Frostingul:

Untul aflat la temperatra camerei se mixeaza pana devine cremos, apoi se adauga zaharul pudra si se continua mixarea. La sfarsit se adauga dovleacul,laptele, vanilia  si daca doriti, scotisoara.

Dupa c s-au racit, se orneaza cu frostingul. Eu am pus pe fiecare cate un cubulet de dovleac copt si o lingurita de caramel.



Reteta participa la concursul de toamna organizat de {Caietul cu retete} si {Pastai de vanilie} !