contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Fructe De Padure Si Frosting De Mascarpone (wild Berries Cupcakes With Mascarpone Frosting)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cum asta vara am fost foarte prevazatoare si am umplut congelatorul cu fructe de padure, am ajuns sa nu stiu ce sa mai fac din ele :))) De data asta le-am facut suc si le-am pus in cupcakes. Daca ati sti ce culoare mov frumoasa aveau prajiturelele astea inainte de coacere, si cu ce dezamagitor maro - negru le-am scos dupa .... Prin urmare, daca vreti ca interiorul sa ramana mov, nu incercati cu fructe de padure! Dar, daca nu tineti seama de aspectul  interior, gustul e foarte bun.
Ingrediente
  • 200 g unt
  • 1500 ml suc de fructe de padure
  • 50 ml lapte
  • 200 g zahar, moale
  • 2 oua 
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic
Pentru crema:
  • 200 g mascarpone
  • 5- 6 linguri zahar pudra
  • colorant alimentar

Mod de preparare:
  •  Amesteca bine faina cu praful de copt
  • Amesteca sucul de fructe cu laptele
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Mixeaza untul cu zaharul cateva minunte, pana se formeaza o crema. Adauga ouale pe rand, amestecand putin dupa fiecare.
  • Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca numai pana se incorporeaza. Pune lichidele, apoi restul de faina amestecand dupa fiecare  (nu prea mult, ca sa nu se ridice prajiturelele prea mult la copt). In final amesteca usor si ciocolata.
  • Pune coca in hartii speciale, in tavi speciale si coace-le 15 minute la 180 C
  • Scoate-le pe un gratar de fier si lasa-le sa se raceasca bine.
  • Pentru frosting amesteca mascarpone cu zahar, apoi coloreaz-o cum iti place. Orneaza prajiturelele cand sunt complet racite.
  • Pastreaza-le la frigider.