contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC02754
Buna dimineata! Mi-ati dus dorul? Iaca revin cu forte, sper eu, proaspete; dupa o perioada aglomerata, urat de aglomerata, poposesc pe blogger pentru a participa la provocarea lunii octombrie Dulce Romanie, gazduita de My Fancy Cake.
Inspirata de bogatia toamnei, Raluca a venit cu niste propuneri interesante, carora le dau si eu curs, cu drag.
Chiar in ziua in care am citit postarea dedicata provocarii am si incropit ceva; aveam in plan o tarta de lamaie "Simeon II", a carei reteta am citit-o in cartea Principesei Margareta. Am facut si tarta...
DSC02766
... dar am improvizat si cateva cupcakes-uri, pentru provocarea lunii.
DSC02755
Ingrediente (pentru cupcakes):
Blat: 125 g biscuiti Petit Beurre, sau alti biscuiti simpli (asa zisii "populari"),
65 g unt
Umplutura: 2 galbenusuri,
200 ml lapte condensat (ori din comert),
100 ml zeama de lamaie
Bezea: 2 albusuri,
100 g zahar tos.
Eu am invitat toamna la mine in bucatarie, folosind si cateva boabe de strugure.
Biscuitii ii zdrobesc cu sucitorul, dar nu fin (am vazut-o pe Catinca Roman gatind tarta "Simeon II" la "Cireasa de pe tort"; Horia spunea ca e bine sa nu macinam complet biscuitii, sa ramana si cateva bucatele, care se vor simti bine in compozitie). Adaug peste ei untul topit si ii amestec pana obtin o compozitie omogena.
Captusesc baza formelor de silicon cu compozitia de biscuite, presez bine cu degetele.
Asez in forme boabe de strugure, decojite, curatate de samburi.
DSC02739
Pentru crema bat bine galbenusurile, cu telul para, pana cresc in volum. Adaug laptele condensat si zeama de lamaie si amestec pentru omogenizare. Torn crema cu lingura peste blatul de biscuite.
DSC02741
Mixez albusurile cu un praf de sare pana stau "bat" dupa care adaug treptat zaharul, mixand in continuare; dupa ce se dizolva zaharul si e gata bezeaua, o pun intr-un poche si decorez prajiturile.
DSC02742
Introduc formele in cuptorul preincalzit, si le coc la 180 de grade timp de 35 de minute (pana bezeaua capata o culoare aurie).
DSC02747
Le scot cu grija din forme...
DSC02758
... si le testez. Adica, asta e treaba fetelor :)
Un gust placut, dulce-acrisor, care te indeamna sa mai mananci o prajiturica.
DSC02763