contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Mascarpone Si Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana


Aceste minunate si gustoase cupcakes le-am facut special pentru Kadia cu ocazia zilei sale de nastere si i le-am "servit" la cina surpriza pe care i-am pregatit-o pe 28 ianuarie a.c. Si iata cum, tot la Kadia ajung, deoarece ea gazduieste concursul Cupcakes. Are premii minunate si nemaivazute, ca doar sunt din Elvetia, deci va invit cu drag sa participati si voi, mai ales ca e un concurs cu juriu si inscrierile se fac pana pe 10 martie a.c. ;-)
Reteta am gasit-o in revista Click pentru femei sub denumirea de "Briose...", dar ca sa nu avem iar discutii ca briosele se fac doar cu drojdie si muffins/cupcakes-urile doar cu praf de copt, iata...sunt cupcakes :P
Ingrediente:
1 lingura cafea macinata,
50g pulbere de cappuccino,
100 ml apa,
2 oua,
100g zahar,
150g mascarpone,
200g faina,
1 plic praf de copt,
1 lingura cacao,
50 ml ulei.
Pentru decor:
150 ml frisca lichida,
1 pachet zahar vanilat,
150g mascarpone,
12 boabe de cafea.

Mod de preparare:
1.Se toarna apa fiarta peste cafea si cappuccino, se amesteca si se lasa sa se decanteze si sa se raceasca.
Ouale se bat spuma cu zaharul si se adauga 150g mascarpone.

2.Se adauga amestecul de cafea

si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. In cele din urma se adauga uleiul si se omogenizeaza totul.
3.Se ung si se tapeteaza cu pesmet cupele de cupcakes sau se toarna aluatul in hartii speciale.

Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
4.Se bate frisca cu zaharul vanilat si se incorporeaza usor 150g de mascarpone, dupa care se pune intr-un pos.
5.Se taie un capac orizontal la fiecare cupcakes, se pune crema cu frisca si se aseaza deaupra capacul.

Se decoreaza partea de sus a fiecarei cupcakes cu crema si cu boabele de cafea.

Eu am servit si o cafea cu crema de mascarpone alaturi ;-)

Au fost incredibil de fragede si pufoase, aromate si gustoase datorita mascarponelui din compozitia aluatului. Trebuie sa le incercati, zau asa ;-)