contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

De 1 Iunie Poarta Rochie!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

ludmila

Acolo unde este rochie este si o femeie, daca nu exista femeie, nu exista nici rochie. Coco Chanel

Stau uneori si ma intreb daca nu cumva am uitat sa fim feminine, lasand atata loc in garderoba noastra articolelor masculine: blugi, pantaloni, sacouri, camasi etc. Nu spun ca o femeie nu poate emana feminitate purtand aceste obiecte vestimentare, spun doar ca feminismul isi pierde o parte din valoare atunci cand este mult prea asociat cu aceste articole. O femeie imbracata in rochie va fi mereu o femeie admirata pentru stilul si gratia sa, va fi o femeie in adevaratul sens al cuvantului. Sa nu cadem insa in extreme si sa ne gandim la rochiile de prost gust sau la acele persoane de sex feminin care nu fac altceva decat sa confirme zicala “unora li s-a dat cap pentru a nu le ploua in gat”. No comment. DBD

Am primit zilele trecute pe Facebook o invitatie interesanta care te indemna ca pe data de 1 iunie sa porti rochie. Si am stat si m-am gandit in acele momente la faptul ca purtarea unei rochii a ajuns un obicei atat de rar incat este nevoie sa cream evenimente, campanii si zile speciale pentru a promova un articol vestimentar care ar fi trebuit de fapt sa ne simbolizeze.

Moda ne condamna sa facem multe prostii; cea mai mare dintre ele este ca ne transforma in sclavii ei, spunea Napoleon Bonaparte, intr-un secol in care moda era inca in stadiul de lux. Astazi traim intr-o lume in care moda joaca un rol covarsitor, indiferent de pozitia sociala a indivizilor. Sezon dupa sezon, ni se servesc tendinte care mai de care mai aberante si mai socante si noi, ca niste hipnotizati, cumparam in nestire obiecte care in scurta vreme le vom eticheta drept “demodate”. De fapt, este vorba despre consumerism, cel care invarte lumea si banii din buzunarele noastre.

dbd_resort2010_16

Dar nu vreau sa dezbat tema modei acum, ci mai degraba sa va invit sa va alturati si voi in campania de maine – “Poarta rochie!” si sa va amintiti ca sunteti femeie si ca rochiile intruchipeaza acest lucru.

Mai mult decat atat – va lansez si o provocare. Ce-ati spune daca ati trimite si poze cu voi, imbracate in rochie? Sa oferim exemple si sa transformam aceasta postare intr-un manifest!

Asadar astept pozele voastre (cat mai clare si decente) pe adresa mea de mail: [email protected], de unde le voi urca aici pe blog.

Deci, nu uitati – maine, 1 iunie, PURTAM ROCHIE :)

Credit foto: ludmilacorlateanu.ro, sofashon.ro, tinar.ro

UPDATE – POZELE VOASTRE CU ROCHII/FUSTE

1

 

2 3 4 5 6 7. 8 9 10 11 12

Prima care a spart gheata a fost sora mea frumoasa, pe care o puteti admira in prima fotografie. Nu este o poza cu rochie (pt ca n-a gasit una pe plac dar va asigur ca eu as fi gasit sute) dar este o frumoasa, asa-i? ♥

A doua poza mi-a fost trimisa de catre Andreea Slanina. Spune ca este rochia ei preferata. Andreea poza este superba iar rochia iti vine bine!

A treia poza ii apartine Elizei, o prietena draga si frumoasa de-a mea. Elizu, iti sade tare bine in albastru, trebuie doar sa ma obisnuiesc cu tine cu parul intins :P

Poza #4 ii apartine Andei Lupusor, impreuna cu o prietena de-a ei. Anda, iti sade foarte bine rochia!

Adriana este cea care apare in poza a cincea. Sper sa te simti mai bine astazi si sa reusesti sa porti rochie ;)

O poza care mie imi place mult este poza 6, trimisa de Mimi Walter. Rochia lejera, marea involburata, cerul pictat… o poza romantica si foarte frumoasa!

O alta poza care mie imi place foarte mult este cea trimisa de Odrida Ardelean (#7). Emana atata fericire si veselie si nici nu are cum altfel, avand in vedere ca e de la cununia civila. Atata rochita cat si fata – super!

#8 – Miriam Neagoe – o mamica frumoasa, intr-o poza mai atipica fata de restul ;)

Happy Teea aka Teodora Toderas :) in poza #9 (prima din dreapta). Iti sta foarte bine in rochita, Teea draga!

Natalia Genunchi, eleganta ca de obicei #10. Imi place foarte mult rochita, as purta genul asta de rochii iar culoarea este intamplator, preferata mea. Place :)

Poza #11 ii apartine Ramonei, o cititoare fidela a blogului. Multumesc Ramona pt aprecieri!

Pe Isabela (#12) o stiti datorita blogului ei minunat, Isabela Cuisine. Este o persoana draga mie si ma bucur ca a acceptat provocarea si ca a trimis poza aceasta frumoasa!

Astept nerabdatoare si alte poze cu rochii! :)


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com