contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Delicatese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
4 lg apa fiarta
4 lg faina
1 lg cacao
1 lgt praf de copt
Citeste mai mult ... >>>
Crema 1 :
250 g nuci macinate
150 ml rom (sau 100 ml lapte si 50 ml rom )
250 g zahar pudra
Crema 2 :
4 oua
9 lg zahar
2 lg cacao
250 g unt
Decor :
50 g ciocolata neagra rasa
Mod de preparare :
       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare, incorporam galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.



       Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi o dam la cuptor pana se coace.


       Crema 1 : zaharul pudra il dizolvam in rom, apoi incorporam nucile macinate. Rom-ul se poate inlocui cu lapte sau putem folosi proportia 100 ml lapte si 50 ml rom; cum doreste fiecare. Eu am respectat reteta originala si crema de nuci  este putin cam alcoholica  :D dar interesanta . Aceasta crema o intindem peste blatul de cacao.


       Crema 2 : punem intr-o craticioara, pe aburi, ouale, zaharul si pudra de cacao. Amestecam pana cand crema se ingroasa putin, apoi o lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam lingura cu lingura din crema de cacao racita.



 
       Crema 2 o intindem peste crema 1. Prajitura o dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.


       Decor : peste crema 2 radem ciocolata neagra. Taiem si servim.



       Reteta am preluat-o dintr-un caiet cu retete vechi de-al mamei mele.

Pofta buna ! Spor la incercat reteta ! :)