contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Delicii Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Căpşunile sunt fructe de sezon ideal de consumat atât de către copii, cât şi de către persoanele adulte şi în vârstă. Ele conţin săruri de potasiu, fosfor, sodiu, calciu şi fier, vitaminele A, B1 şi B2. Au un indice glicemic scăzut, putând fi consumate şi de către persoanele cu diabet (în limitele hidraţilor de carbon admişi). Căpşunile sunt fructe tonice, remineralizante, depurative, reechilibrante din punct de vedere nervos şi endocrin. Primăvara se pot face cure exclusive de câte 1-1,5 kg pe zi, timp de 7-14 zile. Căpşunile conţin flavonoide, principii bioactive foarte preţioase pentru menţinerea elasticităţii vaselor de sânge, pentru buna funcţionare a inimii şi a circulaţiei sangvine. Atenţie, persoanele alergice trebuie să evite căpşunile sub orice formă! 
                                                                   Livia Nena                                                                       biolog nutriţionist

Capsunile sunt fructele mele preferate si in aceasta perioada cumpar zilnic, mai ales ca au aparut si capsunile noastre autohtone, mult mai bune si mai aromate decat cele de import. Desigur, ideal e sa le consumam ca atare, proaspete, dar se pot face o sumedenie de deserturi delicioase cu aceste fructe. Am sa va propun doar cateva, urmand ca pe parcursul sezonului sa mai completez lista. 
Fara doar si poate, desertul meu preferat cu capsuni e 


dar mai sunt si altele, cum ar fi













si mai urmeaza...