contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desert Cu Clementine Caramelizate Si Spuma De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal

 

Duminica trecuta m-am delectat, impreuna cu familia mea, cu acest minunat... delicios  desert. E atat de bun si se face usor si repede. Repede a disparut si din pahare ;))
Haideti sa va arat cum se face . Insa, mai intai sa va spun din ce se face :)
Pentru 6 pahare am folosit urmatoarele ingrediente : 9 clementine medii , 250 ml frisca din smantana, 300g crema de branza fricheso natur, 6 linguri de zahar,  100 g unt, un intaritor de frisca , 12 piscoturi  .
In primul rand am decojit clementinele si le-am desfacut feliute. Intr-o cratita cu fund dublu am pus 4 linguri de zahar pe care l-am lasat pe foc pana s-a "ars" aproape in totalitate. L-am "stins" cu untul.

Am amestecat caramelul format, apoi am adaugat feliutele de clementina.Le-am acoperit cu caramelul si le-am lasat sub capac sa se patrunda si sa se caramelizeze cca 7 minute.
Am oprit focul si le-am lasat sa se raceasca .

Nota : daca doriti  sau sunteti presati de timp , puteti face aceasta operatiune cu o zi inainte. Clementinele caramelizate rezista cel putin 48 de ore la frigider.

Pana s-au racit clementinele am facut spuma de crema de branza astfel :
am batut frisca  cu cele doua linguri de zahar ramase (daca vreti mai dulce, puteti pune dupa gust ) ...apoi am adaugat crema de branza . Am mixat pana aproape s-a ingrosat, abia apoi am adaugat si intaritorul.
A rezultat o spuma de branza foarte fina.

Am pregatit paharele si le-am asamblat astfel : clementine caramelizate, apoi piscoturi rupte in bucatele mici. Peste piscoturi am pus cu lingura sosul (caramelul) de pe clementine.Cu un sprit am adaugat  spuma in spirale.

Am repetat operatiunea pana s-a umplut paharul. La final am facut un mot din spuma de branza si am ornat cu feliute de clementina si bastonase de cioco umplute cu portocala.
Am "stropit"  cu sos caramel .
Am pus paharele  in frigider pret de 30 minute, apoi ne-am bucurat de fabulosul desert  savurandu-l impreuna cu o cafea buna.
Mi-a placut mult acest desert, asa ca il trec la favorite. Am in plan ceva asemanator , insa cu mere caramelizate . Stati aproape daca doriti sa-l  vedeti ;).
Pana atunci, incercati si voi  varianta cu clementine !

 

 

 



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com