contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Despre Cum A Fost, înainte De Sărbătoare, în Bucătărie! (cum Altfel Decât Cu Mare Bucurie!)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Frumos a mai fost de joi încoace. Liberă de alte responsabilități și cu mare entuziasm, m-am pus pe pregătit bunătăți dulci și sărate ca o gospodină adevărată. Da, ca o gospodină adevărată la 25 de ani... Și a început cu mare avânt și s-a sfărșit cu mare oboseală și puternică dorință de niște picioare cibernetice pentru zile cu adevărată activitate în bucătărie. Cozonac nu am făcut și cred că mult timp va mai trece până la venirea acelui desăvărșit moment. Sincer recunosc și nu ca vulpea cu strugurii, că îmi place tare cozonacul, dar fiind din partea ”We are the Catholic Church. We can do anything” nu am crescut cu tradiția asta (crescută de bunici în sat de gospodari cehi cu alte bucate tradiționale) și nu s-a creeat, între mine și cozonac, acea legătură primordială. Dar am făcut altceva, de la bunica gustat și văzut și nicăieri altundeva. Niște cornulețe (trecem repede peste faptul că la mine forma de cornulețe nu s-a-ntâmplat) dospite în apă, ce mult mi-au mai dat de furcă și tare nu sunt convinsă că le-am nimerit din prima, dar gustoase cu măna pe inimă pot să spun că au fost și data viitoare și mai bine va fi.  Despre cum arăta bucătăria mea în timpul îndrăznelii de a recrea cornulețele bunicii și de unde și până unde se întindea și se împrăștia, fără voie, aluatul fără astâmpăr, de tot creștea și tot creștea și fără voia mea, o să vă povestesc când voi scrie rețeta și tare promit că va fi curând.
      Apoi, sâmbătă de dimineață, am lăsat talentele tradiționalicești și le-am luat pe cele orășenești și m-am pus de am făcut niște cupcakes ciocolatoase cu coajă de portocală confiată, curățată cu mâna mea vineri seară, inspirată de pofta soțului meu năpustită fără milă pe două portocale nevinovate. Și de ce s-ar lăsa cupcakesurile mai prejos, de ce și-ar ține-n frâu ele aspirațile mărețe de creștere, că doar sunt desert orășenesc. Și pentru că nu mi-a plăcut cum s-au dezumflat nefericite la răcoarea contrastantă temperaturii din cuptor, pe următoarele le-am umplut hotârăt, până sus, și ele, mândre și-ndrăznețe, au crescut de-au făcut picioruș care a rămas țeapăn și  nesfios și după răcorire. Și uite așa am scos eu cupcakes cu picioruș, mândre și moțate.
     Și mai zic repede de tort și vă las că mult am mai scris și nimic nu am arătat și mi-e că nu o să mă credeți. Am mai făcut un frumos tort cu foi fine și subțirele de nucă, îmbrăcate, așa cum meritau, cu două creme bune tare. Și-apoi ne-am pus de am mâncat cu poftă și cu bucurie, că tare ne-au mai plăcut Sărbătorile astea în doi, în care soția s-a-nfoiat în pene și-a gătit ca o gospodină iar șoțul s-a mirat și s-a bucurat că e așa și nu e altfel.


http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss