contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Double Mousse Chocolate Cake

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De mult timp ma macina pe mine gandul legat de un Double Mousse Chocolate Cake (mamaaaa, cum suna!!!). 


 Asa ca de ziua mea m-am gandit ca merit un rasfat si a fost sa fie un strat dublu de ciocolata amaruie si alba, o glazura fina de ciocolata neagra si.....


  .... un decor simplu de maci.


Ingredientele prezentate sunt pentru un tort cu diametru de 28 de cm.

Blat: 3 oua, 9 linguri zahar pudra, 9 linguri rase de faina, un praf de sare

Mousse de ciocolata neagra: 240 gr ciocolata Heidi 70% cacao, 80 gr unt, 120 gr zahar, 100 ml lapte, 500 gr frisca, 1 plic gelatina alimentare, 250 gr visine din ciocolata, 2 linguri esenta rom

Mousse de ciocolata alba: 200 gr ciocolata alba Toblerone, 80 gr unt, 100 gr zahar, 500 gr frisca, 1 plic gelatina alimentara, 100 gr coaja de lamaie si portocala confiate

Glazura: 4 plicuri glazura ciocolata neagra Dr.Oetker,  4 linguri ulei

Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura. Dupa ce zaharul este incorporat adaugam galbenusurile si faina. Impartim aluatul in 2 parti egale si coacem pe rand 2 foi in tava tapetata cu unt si faina. Coacem foile in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 20 de minute.

Pentru mousse-ul de cicolata neagra amestecam untul cu zaharul si cu laptele. Le punem pe foc si le incalzim. Apoi adaugam ciocolata amestecand constat pana cand ciocolata este topita. Adaugam romul si lasam la racit. 
Dupa ce crema este rece o amestecam cu frisca batuta. Hidratam gelatina in apa rece timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe. Adaugam gelatina in crema si amestecam bine.

Montam tortul intr-o forma cu pereti detasabili. 
Asezam o foaie de blat si turnam jumatate din mousse-ul de ciocolata. Distribuim in mod uniform visinele apoi le acoperim cu restul de crema. Dam la frigider pana pregatim mousse-ul de ciocolata alba.

Pentru mousse-ul alb, procedam ca la mousse-ul de ciocolata neagra, insa adaugam in crema, la sfarsit, coaja de lamaie si de portocala confiata,

Dupa ce terminam mousse-ul il turnam peste mousse-ul de ciocolata neagra, acoperim cu a doua foaie si il dam la rece pana a doua zi.

 

A doua zi topim glazura de ciocolata conform indicatiilor de pe plic, apoi o rasturnam intr-un vas si o amestecam cu uleiul (uleiul este necesar pentru a putea taia cu usurinta tortul, fara a sfarama ciocolata). 
Glazuram tortul si il decoram dupa preferinta. In cazul meu, flori de mac obtinute din pasta de zahar.

Si o feliuta si pentru voi....


Pofta buna!