contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovleac La Cuptor Cu Nuca Si Cascaval

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Incredibil de simplu si atat de bun... trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta cu atat mai mult daca suntenti amatori de cascaval cu mucegai nobil care ii ofera un farmec aparte dovleacului :D
Acest dovleac il puteti servi ca o salata calda sau ca o garnitura minunata pentru carne la cuptor !

Ingrediente:
  • 1 kg dovleac
  • 45 ml ulei de măsline
  • ½ lingurita cimbru uscat (sau 6 tulpini proaspete de cimbru)
  • 100 gr miez de nuci 
  • 125 gr cascaval de tip roquefort (sau alte brânzeturi cu mucegai )
Mod de preparare:
  1. Dovleacul se spala se curata de seminte se taie felii apoi cuburi cu tot cu coaja.
  2. Se coace intr-o tava de peferinta de yena, puneti in ea dovleacul taiat, peste dovleac aranjati cimbrul si stropiti cu uleiul de masline.
  3. Coaceti dovleacul 45 de minute la 220 grade Celsius.
  4. Dupa ce s-a copt il serviti pe un platou frumos cu bucatele rupte pe deasupra dovleacului de cascaval si miezul de nuci.
Pofta buna !!!