contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovleac Si Cartof Picant, La Cuptor (roasted Spicy Pumpkin And Potatoes)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Scroll down for English recipe


 Combinatia de dovleac si picanterii am descoperit-o de curand. Pana acum credeam ca dovleacul e bun doar in deserturi. Ce mult greseam! Dulceata dovleacului glazurat la cuptor amestecata cu ierburile de Provence m-a cucerit pentru totdeauna. Va invit s-o incercati.
Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 6-8 cartofi, curatati de coja si taiati pe lung
  • 400 g dovleac, curatat de coaja si taiat felii nu foarte groase
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite herbes de Provence
  • 1/2 lingurita piper praf

Mod de preparare:
  • Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)
  • Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, presara-le cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile freaca bine toate feliile de legume, ca sa fie acoperite bine de toate condimentele.

  •  Pune tava in cuptor prntru 20 de minute, sau pana ce legumele sunt facute si aurii

  • Dovleacul si cartoful picant se pot folosi ca o garnitura la friptura, dar mie imi plac fara alta adaugire.