contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Patison- Umpluti Cu Legume

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

DOVLECEII PATISON:
Sunt asemanatori dovleceilor zucchini si sunt foarte apreciati.Forma dovleceilor patison este discoidala, asemanatoare unei flori sau scoici cu margini crenelate. Gustul lor este mai placut,compozitia fructului fiind mai fina si mai crocanta decat a dovleceilor obisnuiti.
Dovlecelul patison poate fi preparat ca si ceilalti dovlecei. Il putem pune si la murat in saramura sau in otet, pulpa lui mentinandu-se crocanta.
Astazi vom pregati acesti dovlecei, umpluti cu diferite legume.

INGREDIENTE:

  • 3 dovlecei patison
  • 2 ciuperci
  • o jumatate ceapa
  • un morcov mic
  • o jumatate ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • o bucata mica de telina
  • 5 linguri suc de rosii
  • patrunjel
  • un ou
  • sare, piper,vegeta
  • 3-4 linguri cu branza rasa

PREPARARE:

Spalam dovleceii, le taiem un capacel
apoi le scoatem miezul ajutandu-ne
de un cutit si o lingurita.
Ii presaram cu sare si ii lasam cu gura
in jos sa se scurga de apa.

Pentru umplutura:
Tocam toate legumele in cuburi mici,
inclusiv miezul scos de la dovlecei.
Le calim apoi in 2 linguri ulei,
timp de 8-10 minute.
Oprim focul si adaugam 2 linguri suc
de rosii, patrunjel tocat marunt si oul.
Condimentam cu sare,piper.

Umplem dovleceii cu amestecul de
legume.Deasupra fiecaruia punem
cate o lingura cu branza rasa.

Ii asezam apoi intr-un vas
termorezistent, in care am pus
o cana cu apa, 3 linguri suc de rosii,
vegeta si 2-3 linguri ulei.

Dam vasul la cuptor pentru o ora.

Sunt foarte buni serviti calzi
cu branza rasa deasupra.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com