contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei "invizibili"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Intrigant nume, nu?dar pe cat de intrigant pare pe atat de buni sunt dovleceii acestia.
Reteta am decoperit-o acum vreo doi anisori la Lilly, caruia ii multumesc inca odata ca a postat-o.
Sunt la fel de deliciosi abia scosi din cuptor,dar si reci.Reci merg de minune pe post de finger food.
Cand -am facut prima data am urmarit reteta pas cu pas, ultima data cand i-am incercat am inlocuit untul cu smantana de casa.Initial am vrut sa pun Crème Fraîche, asa cum vazusem la Maya, dar cum mai avem putina smantana facuta in casa am zis ca ar merge de minune.
Avem nevoie de:
700 gr dovlecei(aproximativ)
2 oua
10 gr praf copt
100 ml lapte
20 gr unt topit
sofran
nuscoara sare
cascaval ras/pecorino/parmesan
Eu am inlocuit cele 20 gr de unt dupa cum spuneam cu smantana.Nu am facut proportie egala ci am pus 70 gr smantana grasa de casa fiindca imi place foarte mult. Dovleceii i-am spalat, sters si apoi cu aparatul de curatat cartofi am curatat coaja, una da, una nu(precum la castraveti) , dupa care i-am dat pe mandolina si i-am taiat felii
I-am lasat la scurs pe un prosop de bucatarie, mai ales ca isi lasa destula apa. Intre timp am mixat ouale bine impreuna cu sarea,
apoi am adaugat smantana, laptele, sofranul si nucsoara proaspat rasa si la final am turnat in "ploaie" faina amestecata cu praful de copt.Am amestecat bine pana devine o compozitie omogena si fara cocoloase , apoi am adaugat rondelelel de dovlecei,dar usor pentru a evita sa se rupa. Separat am un un vas cu putin unt si am tapetat cu faina, dupa care am adaugat compozitia cu dovlecei.Am nivelat
Pe deasupra se presara la alegere din ce aveti sau ce va place: cascaval ras, parmesan sau pecorino.Eu am avut pecorino toscano.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste usor(putem face proba paiului).
Si o portie proaspat scoasa din cuptor
Aluatul este precum cel al unui clafoutis, mai umed,dar nu cleios. Si rece e super.Cine adora dovleceii,v-a adora si aceasta reteta.
Aproape ca nu am mai avut ce poza,2 bucati si o felie de pecorino au disparut in timpul sedintei foto :)
Cum spuneam, aluatul este mai umed,datorita continutului mai mare de lichide,dar nu este cleios.
Abia astept sa gasesc si dovlecei de-ai nostrii cei cu coaja verde deschis, nu zucchini si sa repet reteta.