contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Caise Si Piersici Cu Lavanda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Iubesc mirosul lavandei, iubesc culoarea si gingasia acestor flori, asa ca provocarea acestei luni nu ma poate lasa indiferenta.

INGREDIENTE:

900 g caise
300 g piersici
4 linguri cognac
1 lingurita coaja rasa de lamaie
6 linguri suc lamaie
750 g zahar
1 lingura cu varf flori de lavanda (alimentara)
100 ml apa

PREPARARE:

Spalam caisele si piersicile si le taiem in jumatati, sau felii. Le stropim cu cognac, presaram zaharul si le lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Punem fructele cu zahar, apa, suc de lamaie si coaja de lamaie la fiert.

Lasam sa fiarba pana siropul incepe sa se lege, amestecand din cand in cand si luand spuma de cate ori este nevoie. Cand incepe sa se lege, facem proba luand 1/2 lingurita de dulceata pe o farfurie. Daca are consistenta mai groasa dupa cateva minute, inseamna ca este aproape terminata, pentru ca mai trebuie sa adaugam florile de levantica cu 2 minute inainte sa oprim focul. Apoi luam de pe foc, turnam dulceata in borcane sterilizate si incalzite si le sigilam. Nu trebuie sa exageram cu cantitatea de flori pentru ca parfumul acestora poate deranja in cantitate prea mare.

Daca nu vrem sa avem o dulceata cu flori atunci acestea vor fi puse intr-un saculet de tifon pe care il putem scoate dupa ce a fiert in dulceata timp de 3-4 minute – le lasam ceva mai mult pentru a-si lua aroma doar pe timpul fierberii.

Daca va place aroma de levantica, combinatia cu caise mi se pare una din cele mai bune.

Va las sa va rasfatati cu o felie de paine cu dulceata…
Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook