contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Una dintre cele mai aromate si mai apreciate dulceturi este in mod evident cea de capsuni. Consistenta ei este, deasemenea, minunata, fructele continand pectina care are proprietatea de a gelifia dulceata odata fiarta.
Nu puteam rata un asemenea deliciu, asa ca iata dulceata mea:Am specificat sa aiba lamaile coaja netratata pentru ca am pus felii de lamaie in dulceata - sunt minunat de placute ca si consistenta si dau un parfum delicios dulcetii, parca punand in valoare aroma specifica de capsuni. Daca nu aveti de unde sa procurati lamai netratate, nu puneti feliile de lamaie in dulceata.

Mod de preparare:

Capsunile se spala bine si se curata de codite:

Se aseaza toate capsunile curatate intr-un vas incapator, cu fundul mai gros (potrivit pentru dulceata) si se stropesc cu zeama de la 3 lamai, apoi se pune tot zaharul si lamaia ramasa taiata in felii subtiri:

Se pune vasul pe foc, la foc mic. In scurt timp, fructele vor pluti in siropul format:

Cand incepe dulceata sa clocoteasca se va forma deasupra spuma care trebuie sa fie indepartata pe masura ce se aduna - in ea se concentreaza impuritatile continute de zahar:

Se urmareste cu atentie fierberea, spumand dulceata constant si stergand marginea vasului de siropul care adera cu un servet curat, umezit, pentru a evita caramelizarea si inchiderea la culoare a siropului.
Dupa trecerea a 45-50 de minute de fierbere, se scoate pe o farfurie putin sirop, pentru verificarea consistentei. Daca picaturile au un aspect de boabe de roua si nu se imprastie pe farfurie, dulceata este gata, tinandu-se cont si de faptul ca se va mai intari si din cauza pectinei.

In borcanele curate, uscate si sterilizate (le-am tinut 30 de minute, pe o tava metalica, in cuptorul incins, lasandu-le sa se raceasca acolo) se pune dulceata fierbinte si se capseaza (eu am avut capace filetate) imediat. Se intorc pentru 15 minute cu capacul in jos (se va crea vacuum) apoi se rastoarna in pozitia normala si se acopera cu servete de bucatarie pentru a se raci in timp mai indelungat. Chiar fara niciun fel de conservant adaugat, dulceata se va pastra foarte bine.

Mie mi-au rezultat 8 borcane de 370 de ml. cu dulceata. A mai ramas aproximativ o cescuta, cu care am finisat un parfe de inghetata de vanilie - un deliciu:


Reteta recomandata de cuinabanateana.blogspot.com by Laura Laurentiu