contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Capsuni

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Anul acesta am decis sa las capsunile intregi pentru prepararea dulcetei.Am reusit sa prepar o dulceata din capsuni de gradina, fara adaosuri de alte arome
Ingrediente:
1 kg de capsuni
750g zahar
zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Spalam capsunile, le curatam de codite si daca cumva sunt parti stricate sau lovite le dam la o parte(prin curatate).
 Amestecam usor capsunile cu zaharul, stropim cu zeama de lamaie si lasam vasul la rece de pe o pe alta ,cam 12 ore, ca fructele sa isi lase sucul.
Scoatem fructele cu ajutorul unei palete si punem siropul la fiert(la foc mic) pana se leaga bine.
Cand siropul s-a legat(se testeaza picurand pe o farfurie- picatura trebuie sa-si pastreze forma), adaugam fructele in vas si lasam sa fiarba pana acestea se inmoaie(30-40 min.)
Am imprumutat un truc folosit de TEO, primit de la mama ei, care dupa cum spune se poate folosi la orice dulceata.
Dulceata se pune in borcane curate si uscate cand inca este fierbinte. Le putem aseza in tava de aragaz pentru ca urmeaza sa le bagam la cuptor.
Odata asezate borcanele in tava de aragaz se presara in gura fiecaruia o lingurita de zahar tos si se introduc in cuptor cu usa intredeschisa, la foc mic pana zaharul se caramelizeaza, pelicula care se formeaza este foarte rezistenta si compacta care va asigura perfect borcanul!
 Multumesc draga TEO pentru acest truc:)!!!!!
Borcanele se lasa sa se raceasca odata cu cuptorul, dupa care se acopera cu capac sau celofan si se aseaza in camara , la rece.